26 Şubat 2017 Pazar

Çok Sevin


İnsan bu hayatında en az bir kere birini çok sevmeli. En az bir kere birini herşeyden daha çok sevmeli. Zaman geçmeli, mevsim akmalı, aylar yıllara dönüşmeli ama hiçbir şey o sevginden daha güçlü olmamalı. Herkes birini dünyada ki herkese ve herşeye değer bulmalı. 

Biri olmalı canı yansa koşup gideceğiniz, gecelerce başında beklemekten bıkmayacağınız, onun kılına zarar vereni öldürmek isteyeceğiniz… 

Kulağına şarkılar fısıldayacağınız en az biri olmalı. Sizin de kulağınıza şarkılar fısıldamalı o sevdiğiniz ses. Ona sahip oldukça dünyada herşeyden daha güçlü olduğunuzu hissedecek kadar sevmelisiniz birini. Kokladıkça huzurunuz olmalı o biri.. Tüm bencillikleriniz geride kalmalı. Kendinizden daha çok seveceğiniz biri olmalı. Yanlış bile olsa dünyaya meydan okuyabilmelisiniz. Avuç içlerini ezbere bilmelisiniz birinin. Uykusu huzurunuz olmalı ve bir an bile bırakmamalı uyurken. Gözleriniz kimseyi öperken öyle parlamamış ve dudaklarınız öyle kıvrılmamış olmalı. Aradan yıllar geçse bile, hiç bu fotoğraftaki kadar güzel gülmemişim demelisiniz. Hatta hayatınızın onu özleyerek geçeceğini bilseniz bile birini çok sevmenin gücünü tatmalısınız. Elini tutup yürümelisiniz. Varsın olmasın sonu. Herkes size yanlış yaptığınızı söylese bile duymadan birine adım atabilmelisiniz. Zamanın eskitemediği bir sevginiz olmalı. Kusurlarına bile aşık olmalısınız birinin. “İşte o böyle biri” diyebilmelisiniz ve bunu söylerken gülümsemelisiniz. Sevginizin siz sevdiğiniz için olduğunu, onunla alakası olmadığını bilmelisiniz. Sizden uzakta mutluysa, benden uzakta ama mutlu olsun cümlesini içtenlikle kurabilecek kadar sevin birini.

Her hali çekilir olmalı birinin. Ne yaparsa yapsın hakkınızı helal edecek kadar sevmelisiniz birini. Umudunuz olmalı kendisi olmasa bile. Bir çocuk istemelisiniz Allah’tan gözleri ona benzeyen ve size onun gibi bakan. Biri için çırpınacak kadar sevmelisiniz. Hıçkırıklara boğularak ağlayacak kadar çok sevmelisiniz. Elleri cennet olmalı, gülüşü nefes size. Yıllar sonra “ya hiç karşılaşmamış olsaydık?” şükrünüz olmalı. Sizi, siz yapmalı. Sonunda canınızdan can gitmiş ola bile sizi iyi bir insan haline getirmeli. 

Birini gözlerinde ki rengin geçişini bilecek kadar sevmelisiniz. Her bir hücresi can katmalı canınıza. Üstelik sırf o olduğu için, sırf yanınızda olduğu için. Beklentiye girmeden, değiştirmeden, sadece var olduğu için.. Sonunda yıkılacaksanız bile “değdi” diyebilmek için.. 


Birini çok sevin! Size yaşadığınızı hissettirmesi için. Herkes gibi bu dünyadan geçip gitmemek için.. Hiç kavuşmasanız bile, masalınızın sizden sonra dileden dile yayılması için… Çok sevin birini! Sonu hüsran olacak olsa bile, korkmadan çok sevin! Hayatın size vermiş olduğu en güzel şey olduğunu ve eşi benzeri bulunmaz olduğunu o gün anlayacaksınız. Günümüz aşklarından uzak, eski kafayla, kalıbına aldırmadan, çıkarsız çok sevin birini…

2 yorum:

  1. İnsan kırılıyor, defalarca kırılıyor da o kırıklar bi o herşeyden çok sevdiğin insana zarar vermiyor.
    Her gece yıkılışını seyreden o insa a karşı duyduğun nefretle uyuduğun halde, her sabah yeni umutlar ile uyanıyorsun. Ufacık bir şehirde karşına çıkma umudu, sesini duyma umudu ile sanki ondan başkası yokmuşcasına.
    Sarılıyorsun her gece kendi kendine sımsıkı, kaburgalarını kırarcasına. Hiç bilmediğin bir kokuyu hatırlamaya çalışıyorsun aklın çıkarcasına. Duymak istiyorsun bir kelime veya bir harf sadece onun sesini onun nefesini diğer tüm seslere sağır olurcasına. Büyük bir dert var ince ve yorgun omuzlarında.
    En güzel yaşlarında yaşlandın.
    Daha 18 inde düştün dikenli yollara ayaklarını hiç düşünmeden. Bir sana kördü zaten sevdiğin bir sana sağır.
    Avazın çıktığı kadar sustun.
    Ne çok konuştu o eskiden duymadığın duvarlar. Ne çok isterdin bir çocuk gibi ağlamayı anne diye diye.
    Sarhoş olunca ağlarım dediğin her gece kustun bir tek bu sevdayı kusamadın.
    Sahi bir insan bir insana neden durduk yere şarkı yazarki, hemde sağır bir insana.
    "Avuç çizgilerine kadar sevdiğim bayan"

    Sevgi güzel duyguda canımızı yakmasa.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil